Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
Wednesday, 14 March 2012

ronda2 d'negeri orang :)

assalamualaikum,..
ahhaiy,..
lame x hupdate,..almaklumlah,..bz sgt,..
bz??
huu ade orang tu lah cakap kat nadia kate
"mengalahkan perdana menteqi"
haha,..mana adaa mcm tu,..xde lahh,..
eh2,..jup2,..ni hawat yg cek dok cakap keyyel nih??
haha,.
saja laa nak buat gegedik sikit!!
halaa,..oqng baqu balik daqi KL tuu,..
ooppss~~

bukan lupa daratan nahh!! cek anak jati KEDAH!! Taw lg ehh cakap kedah,..hammoiiyyhh!!!
okey,.
sbnaqnya entry kli ni nak cecita la sikit,..alaa,.
bukan bangga ka apa pon,..saja ja nak cita kat sini..
padahal bukan ada sapa pon yg
nak baca entry nih kan,..
xpalah,..biaq p lahh cek nak sembang soqang2,..

kayy!!
sbnaqnya pg sabtu 10/3 qitu nadia bertolak p KL,..eh?? KL?? HAHA,..
x lah,..bertolak p umah pak menakan lah,,..
uma dia kat Damansara Utama,..
kat Selangoq kan?? bukan kL kan??
haa p 1 fmly nadia lohh,..ngan tok sowang,.
saja abh nak bawak tok skali,..
so,pg tu kami bertolak kol 7.30
pg tuhh,then sampai sana kol 1,..
ooww,..jup2,..bukan sampai umah pak mnkan lg,..kami dah terlajak,..besa laa x pnh p umah dia,..dia baqu pindah kat situ,..umah lma dia kat sungai wey ka pa taw,..
so nak p umah dia kna keluar tol sg.buloh,..tp dah tersilap kami kluar tol duta ka hapa taw,..
tah tataw lahh,..
so,dok memusing kot KL tu caqi
umah,..
kol 3 suku kot,..baqu jumpa uma n baqu la sampai uma,.
haha,..lama kott!!

owwkehh!!
dah sampai tu,..dok relex2 jup atas sofa,..allamakk,..tertidoq arr plak,..huu,..adik2 smua pakat kluaq p TCM..
MM tu lahh,..tidoq lg,..kan dah kna tinggai,..
xpa lahh,..mlm tuhh dlam kol 8.30 kluaq p i-city satt!!
nahhaii,..manusia laaa,..bnyak sunggoh,..menequ,belunggok,..bnyak sunggohhh!!
parking saja RM10,..Tapi malam laa,..
siang parking RM1 ja kot,..tahh,..kot ja laa,..
dah pnat mmusing kat dalam tu kol 12 masok keta,puqot lapaq p makan jup,..
dah hbes suma,balik,ronda2 kot bandar sunway jup,then terus balik umah,..kol 1 stgh kot,..sampai ar umahh..
uuww,..mengantok kot,..masok blik tidoq lna twus,..


esok pg plak haqi ahad tu dalam kol 12 abh ajak p naik LRT,..

P mana ek?? haa p masjid india arr..



naik kat stesen taman bahagia then turun kat masjid jamek.


haiyy,..1st time naik LRT,..time nak p takot arr gakk,..pening kepala pon ada dok dalam tuu,..
haha,..bila dah tuqon,shoppng2,..pukoi 5 blik,sampai arr umahh,..
haha,..
lapaq gila kott,..byngkan arr,..
makn pg ja pkoi 9 pg tu,..then,qalet shppng smmpai terlupa nak makan,..

haa,..malam plak,..p mana ehh mlam?? grr~~
ronda2 kot KL lah satt,..
1st pusing2 kot taman tasik titiwangsa tuh,..malm dahh,..x tuqon keta pon laa,..
turon dkat tmpat oqng main kreta control tu ja,..
tgk depa mian jup,
pastu p KLCC jup,..

semua sat2 jaa,..
tp x masok pon la dalam tu,..dok luaq tgk pmndangan ja,..allaa bukan ada pa ponn,,..

then ronda kot jalan bukit bintang,..nahhaiyyy!!
qeta menequ ehh! jalan sesak gila koott!!
lampu hijau x jalan,lampu meqah lg la x jaln,..pnya ayy sesakk!!sejam lebih jugak laa tperangkap dalam sesak tuhh!
pastu jalan2 at dataran merdeka plak,..




syantek la jugak banggunan diaa,..coz ada warna2 tuhh,..comel lohh,..
dok lepak kat dataran tu berjam2 lah jugakk,..
then kol 12 baqu balik,.
haha,..
okeyy,..haqi ke3,..
pg tuhh keluaq jalan2 kat TCM plak,..

allaa,..p jalan kaki ja pon,..dekat sgt dgn umah,..lintas t.light ja ha,..
owww haa,..umah pak nakan tuh dalam berek lohh,..

dia polis,so dia dok lah dalam berek polis damansara utama tuu,..
Mmm biasa2 ja la TCM (tropicana city mall).

kalaw kat SP,,TCM tu mcm VM lahh,..x macam CS sgt,..ciri2 dia lebih macam VM,..
penat memusing dalam tuhh,..balik umah lew,..ptang plak p jalan2 kat uptown,..jugak jalan kaki,..dekat ja,..
allaa jalan2 kat uptown siang2,bukan ada apa sgt pon,..
mlm kot laa ann,..
jalan2 kat uptown7 dgn uptwn5 ja,..

penat dah jalan,..balk umah,..
petang dalam pkol 6 ada la kot,..pak nakan kluaq p beli sate kajang 80 cucuk.
makn 5 cucuk pon mnyengkak dahh,..

x laqat nak telan dah,..
besaq kemmain,..
malam tu plak dalam kol 8.3o kluaq p uptown lg,..
tp kat uptown d kota damansara,..jauh kit lah,...sikit ja laa..
tp hat ni naik keta arr,..gila jalan kaki,.haha,.
shopng2.kol 11 sampai arr umahh,..
dok mnymbang sampai 3 pg baqu masok tidoq,..

yaa lahh,..sembang sakan lah,..
malam laast dah,..
esok pg dah nak bertolak balik dah,..

okey pg selasa bertolak balik kol 10pg then sampai umah kol 8.30mlm,..
haa,..lama ann,.
huu mmg boleh gila arr,..
dok lama ngat dalam qeta,..boring kott,..
tp ada sbb lahh napa lambat sampa sgt,..
nak tawu apa sbb?? akeii,..

1st singgah kat menara candong.
perak leww,..


allaa,..bukan ada apa pon,..saja gedik nak upload gambaq ni,..
pastu p mana plak ek??
haa p telok batik,..xyah upload gambaq a nohh,..
singgah makan kat tpi pntai dia tuh,..
dah 2 shopng la jup,.
gr~~

then p pulau pangkor plak..
accewwahh,..
pulau pangkoq tu,..
x ahh,..haha tipu ja,.xp pon plau pngkoq,..p kat marina island ja,..
kat terminal nak p pulau pangkaq tu la,..

mmg niat nak p pulau pgkoq pon,..
tp dah pokol 5 ptg dah tme tu,..late dahh,..so abh cakap lain kali ja lahh,..
okeyy,..pastu baqu lahh bertolak blik p blik pulau,penang,..
umah mak mnakan plak,..sampai umah dia pkol 8.30,..tu pasai lahh lambat sampai,..singgah meqata,..
tdoq kat qumah dia semlam ja,..

petang rabu pkol 4 betolak balik r,..
haa TAPI,..x twus balik umah jugak,..singgah meqata dulu lahh,..
1st singgah dekat


haa,..kat taman rimba ni,..tp x masok pon,..macam katop ja pon,..grr~ saja gedik snap n upload gambaq nihh,..
then p taman rama2 plak,.lama sgt dah x masok dalam kawsan tman rama2 tu,..
dah tu tws p batu frnggy..
turun jup ja,..x bg basah kaki ka apa pon la,..lewat dah,..snap2 ja haa,..
orang pon qamai,..
then ronda2 kot padang kota baru n pdg kota lama,..
pastu tunggu turn nak naik ferry ja laa,..
almaklumlaa,.
musim cuti,..
oqang kemmain qamai,..
tunggu nak naik ferry tu pn 45minit,..
kalau naik jambatan pon dah lama sampai,..

haha,..okeh2,..
then puqot pon teqasa lapaq,singgah mkan mee udang mak long kat kepala batas,..
ehh,,..bukan mee udang maklong nadia ehh,..
nama kedai tu "mee udang Mak long"
perrhh!!!
tgh sedap2 mkan sambil layan lagu kat kedai tu,.
.dia bukan radio siaran apa pon xtaw lah,..tiba2 sampai time berita plak,.
ada umum bila tarikh Result SPM akan kluaq,..
GRRRRR!!!
X lalu tws nak mkan,..hahaha,..

okeyy dahh habeh makn apa smua balik umah pkol 8.40 sampai lahh,..
pnat berjalan 5 negeqi,..
haha,..
tunggu result lah plak yg nak kluaq rabu depan,.
k,papai :))


5 comments:

Afiq Yassin said...

best la entry ni..

jom terjah entry afiq yang baru
http://afiqyassin.blogspot.com/

AyuInsYiraH said...

free dtglah ke blog ayu..ayu ada buat bloglist...jom sertai ramai-ramai..

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/03/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun.html

Kelip Kelip Comel said...

i tag u utk geng kami blogger malaysia... http://kbmkb.blogspot.in/2012/03/jom-jadi-geng-kbm.html

mieraahajis said...

best nye jalan-jalan n makan-makan. lagi2 kalau travel naek public transport. hehehe

ღ αεn ツ said...

Seronok dia jalan2 :) Singgah lah Melaka pulak :D