Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
Tuesday, 31 January 2012

kenapa ya kita diuji??

ASAALAMUALAIKUM...:m:hai awak,,..awak,..dan awk,..:n:yaa,,..spa lg,.awak lahh
okeyy tuan2,puan2,kakak2,abg2,adik2 sklian,.
mcm mana ampa qini??
sehat ka dok??
besa laa ann..la ni musim x mnentu,.maqin pon ujan ann,.
lebat gitu sih,..
hoho,.kalaw ada yg x sihat 2 byakkan bsabaq oke..:17:besa la kita ni makhluk ALLAH jgak,..
xdak sapa pon yg terlpas daqi hal ni,..sapa yg x pnah kna habaq mai!!(Accewwwahhh,..ayat gegeh baq ang)
haha,,.betoi lah tu ann,.
nak nanya tikit boley??bolei la noh,.x boleh pon nanak nanya jgak!!
pnah x bila ampa kna ssuatu msibah 2 ampa tetnya2
"esh knapa aku yg kna semua ni?":face21:(haa,..tgj tuh,..baqu kna sikit dah tiak ann...xpa,..normal lahh 2)
oke nak share ngan apa kit,..
:90:baca ayat kat bawah nih okei

“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan;”Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang yang dusta.”

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3.

haaaaa,..dah??dah baca dah..okei ada kit g,..
pnah x ampa kata
"knapa harus aku yg kna ujian sebaqat ni??knpa x oqng lain ja?"
haaa,..kalaw nak taw knapa,.kat bawah ni ada jwpan dia..

“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”

-Surah Al-Baqarah ayat 286


dah??oke sat2,..jgn katop g...last nihh
pnah dak bila ampa diuji ampa kata
"aku mmg dah x dpat bertahan lg dah":face41:eshh jgn la kata lgu 2 ann,..
taw napa?? ha nak taw,.baca nihh

“dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.”

-Surah Yusuf ayat 12


sememangnya ALLAH 2 maha pnyayang ann,..
dia nak test kita ja,..
aku pon ngaku gak ha,..
pnah jgak mngeloh n kata mcm ayat2 kat atas td 2,.
astaghfirullahalazim...
Sama2lah kita bsabaq n kuatkan smngat lpas ni,.
snyum2 selalu okey:face69:
snyum 2 pon sedekah kan??
k byee..

4 comments:

eVa said...

betul2.. suka entri ni.. sy da buat entri lebih kurang sama jugak..

http://www.evaromina.com/2012/01/cukup-kuat-aka-strong-enough.html

Mizan said...

NAL pun pnah mendapat ujian yg sangat besar & berat..antaranya salah faham dgn kwn baik semasa tengah trial STPM..mmg setiap malam sebelum tidur selalu teringat masalah tu..alhamdulillah ada ramai yg membantu..

syahidatul nadiah said...

hehehe,..
x kisah kan kalaw lebih kurang tu??

syahidatul nadiah said...

Alhamdulillah,..