Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
Sunday, 26 February 2012

tragedi 24 februari

assalamualaikum,..:135:
awwcakk,...hahaha,.gegeh jup,..
ngee~~
okeh berbalik pada title kat atas tu okeh,..
mm "TRAGEDI"??
apa yg tragedi sgt tu hah??haiyyhh,..
kalaw ada yg fllow berita taw lah kot noh,..okey x pa,..:face6:sebenaqnya yg tragedi tu,,RIBUT haa,..
petang jumaat dalam pukoi 4 suku 4 stgh lagu tu lahh,..jd ribut,..
time tu nadia tgh keja,..so,,dok kat tmpat keja lahh,..
besa la sementaqa nak tunggu result SPM keluaq,qeja la jup,..hahaha~~
pastu hujan lebat plak,..
time tu mmg dok x sedap hati dah,.:face63:mai dengan guqoh,kilat apa semua,..haiyyhhh,..ketaq kot,..
dok dup dap dup dap ja dada nih,,..kemmain laju lagi ha,..
pastu tupp,..
elektrik xdak,..mmg gelap gelita ar xnampak apa dalam tmpat nadia keja nihh,..
time tu ada lah cstmer 3 oqng,..
depa pon dok haqu la gelap gelita,..
walawpon baqu pukoi 4 petang time tu,..tp mmg glap sgt,..
sampai 4 suku kot,,nakh mai qibut plak,..ang mmg kuat sgt arr,..
angin tolak pintu pon smpai tebukak,.
pastu dgq bnyi bising mcm pokok tumbang,..
dok x sedap hati lg la takot motor terbalik,..angin kuat sgt,..
pukoi 4 stgh abh msg cakap
"jangan balik,ribut kuat,..habis semua pokok tumbang dan wayar putus,..bahaya"
mm patot la xdak elektri,wayar dah putus,..
so nadia pon rply la msg abh cakap "ok".:face47:dok dalam tmpat keja ni mcm oqng nak mati dah ha,..
berkuap,..xdak udara,..nak bernyawa pon susah,..nak bukak pintu bg udara masok pon x boleh,..tgh ribut kuat time tu,..
smpai dekat pukoi 5 ujan dah qeda dah,..so nak balik la,..nadia spatotnya balik pukoi 6.30,.
tp dah elektrik xda an,..tunggu apa lg,.
so call la abh nak tnya boleh balik ka dak lg,..coz td dia msg xbg balik,..
mmm kol pnya kol x angkat pon..msg tnya pon x rply,..
so kol lah adik tnya dia boleh balik ka
dak g,..dia ckap abh x bg balik lg,..
mmmm gelisah la dok kat tmpat qeja ni,..
so nekad nak balik jugak,..
keluaq p tgk moto,..
nahhh!! moto dok elok ja,..x terbalik pon,..tp pokot tumbang atas moto plak dahh,..
haiyyhh nasib la x pecah ka apa moto tu,..angkat pokok tu,..taqik moto,..blah balik tws,..
tgk keadaan sekeliling teqok sgt2,..:face28:so masa ontheway balik uma mcm2 halangan ada,..
pokok tumbang tgh jalan x boleh nak lalu..terpaksa p kot jalan lain,..
pastu ada lg jalan yg x
boleh lalu,..pokok tmbang,..
terpaksa patah balik p kot jalan lain,masok kampong oqng lain dulu baqu msok dalam kampong nadia balik,..
dah boleh masok,ada lg plak dahh,..
terpaksa qedah jgk,..lindih ja pasu bunga makcik tu,..
sorry la makcik,..terpaksa,..kalaw x saya x boleh balik umah la kalaw mcm ni,..
ptot la abh x bg sgt balik uma,..
mmm bila dah smpai uma,..
sebak tgk,:face29:xpercaya apa yg jd ni berlaku kat tmpat nadia,..selalu tgk dalam tv,dalam berita ja,.
jd kat tmpat oqng lain,..ni jadi kat tmpat tniggal sendiqi,..
mmg tqok sgt2,.
tp alhamdulillah qumah nadia xdak jd apa2,..cuma bumbong dok teqangkat ja,..
n tempat abah parkning qeta dia ja qosok sikit coz bumbong kena hempap pokok,..
sebelah qumah nadia qumah makcik tu mmg teqok sgt2 la,..
4 pokok tumbang hempap qumah dia,,.
qemok meqata tmpat,..jamban?? hmm jgn kata apa lah,,..hancoq terus jamban qumah dia,..
kesian sgt tgk depa,..
tp allhamdulillah,..bnyak pihak yg prihatin,..
bantuan cepat sampai,..
team putri umno pukoi 7 dah lah,..mai naik sebiji bas,..
RTM pon mai jgak,..
YB mna pon xtaw la x kenai,..mai jgak,..qmai la,..mmg sesak sgt kampung tme tu,.
mcm dgn pesta lg,..padahal malapetaka,.
pkok nyoq tmpang 7 pokok kat kawasan qumah nadia,..
tu baqu kat qumah nadia..
x kiqa lg kat qumah oqng lain,..
jup,..ada yg xtaw ka nyoq tu apa??
okei pokok kelapa lah,..:face64:mmg byak sgt pkok yg tumbang tu,..
buah jgn dok kata apa lah,..beqatos3 biji lah,..
time2 tu jgak buat kenduqi aiq nyoq muda,.banyak oqng yg lalu pakat dok tgoq cakap
"hai bnyak nyoq muda,.jnoh makan la hmpa".
mm tp dok xsedap hati jgak,..coz mak xdak kat umah,..dia qeja,..tkot jgak apa2 jd kat dia,..pukoi 11 malam baqu sampai umah,..alhamdulillah la x jd apa2..
mm kalau nak cita kesemua apa yg jd mmg xlaqat nak cita lah kan,
elektrik xdak 2 malam jagk la,
time tu mmg hidup bertemankan lilin ja lah,..
siksa sgt hidup dalam gelap nih,..
alhamdulillah bnyak pihak yg mai bantu x qenti,..
smapai pukoi 12 malam mai dok panjat tiang elektrik depan umah tu lg,pnya nak bg kami ada elektrik,..:face32:alhamdullilah dalam pukoi 2.30 pg haqi ahad dah ada elektrik dah,..
bayangkan laa,..
elektrik xda jumaat,..ahad baqu ada,.
mm dah ahh,,..
xlaqat nak beletiaq panjang dah,..
tgk lah k gambaq kat bwah ni,..
gambaq2 bi semua tangkap kat depan n tepi qumah ja,..
x teqok sgt la,..tp qumah oqng lain tqok sgt la,..bnyak yg qosak bumbong,.
bumbong tercabut terkuaq semua pon ada,.kesian depa,..
qumah berbumbungkan langit ja lahh,..
k tgk k,..










sorry entry kali ni agak panjang,..
nadia mmg x pandai buat sinopsis,.
hahaha,,ni pon dah habes pendek dah ni,..mcm2 g yg jd nadia x cita,..
hahaha,..k lahh,..bukannya pnting sgt pon an,..
akei bubbye,..:125:

10 comments:

.........cP~ said...

Ya Allah.. bersabar ye. Semoga semua pulih seperti sedia kala..

Dan semoga kita ambik ikhtibar atas apa yang jadi.

Nana said...

ya allah,teruknye..takuttt

syahidatul nadiah said...

@nana

haa tawu xpa,..kami yg alami ni lg lah takut :(

zakirul rahim said...

wow..teruknyee..ish..nie yang takut nie..

M@W@R Q@SeH said...

x pernah lg alami situasi mcm ni...takut tgk gmbr blum ada kt tmpt kjdian lg...huhuu skang ni pun kt luar tgh kilat smbung menyambung kecut perut di buatnya...

dilakhir said...

sabar ye..smoga akan kembali asal..

wanabee said...

huuishh!
dasat gila penangan ribut tu .
Subhanallah ....
Ada lah tu hikmah Dia bagi ribut ...

tapi takut nya .. ada pengalaman mcm tu .... kalau wana dah nak menangis dah sampai elektri terputus ..bunyi bising2 ...semua tumbang ...

Hans said...

mak aih
cuak den tgok pokok2 banyak tumbang

::Mastura Zakaria:: said...

tudiaaaaaaaaaaa.berselerak.....ujian ALLAH

nazira said...

:'(

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

p/s: nazira singgah n follow.. anyway nice blog.. tp lau xde world verification kat komen tu lg bagus kot.. mudah ckit nk komen.. huhu..